fbpx

Patru cifre din care să înțelegi niște faze cu DNA și Voineag

Newsletter

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru si te ținem la curent cu tot ce mai apare.

*Odată înscris, primești din partea noastră cartea „Cine a făcut România. Răscrucile noastre”.

Prima cifră: 1 miliard de euro

Un miliard de euro prejudiciu la vaccinuri este bazaconia pe care au inventat-o comunicatorii PSD. PSD-iștii au început să vorbească încă de acum doi ani și mai bine de acest “un miliard”. “Ce au ăștia? S-au tâmpit?” ne întrebam. Că nu ieșea. Adică oricum o iei când tu, ca țară, plătești jumătate de miliard pentru toate vaccinurile. Care ne-au scos din rahat, să fim foarte clari. România a scăpat de COVID prin vaccinare. Și nu numai România, toate celelalte țări.

România nu a decis singură contractele de vaccinare, le-a decis Ursula von der Leyen la Bruxelles și vă reamintesc că eram cu frica în sân, ne băteam pe platforma de programare să prindem loc să ne vaccinăm. Cine crede altceva, e la categoria antivaxer, știu că sunt mulți din aștia, sunt activi, fac clăbuci la gură, nu mă interesează. Știința, vaccinarea, au salvat omenirea din criza COVID. 

România, în cadrul european de decizie, a plătit jumătate de miliard de euro. Din acești bani plătiți, cele mai multe vaccinuri comandate au fost și folosite. Au fost folosite și ne-au salvat pe noi, cei normali la cap care ne-am vaccinat. Noi suntem prejudiciul acum, cică. Trebuie să fii complet dus cu pluta să spui că tot ce a plătit România pentru vaccinuri este prejudiciu. Trebuie să fii dublu dus cu pluta când România a plătit jumătate de miliard în total tu să acuzi prejudiciu de 1 miliard. Această cifră a fost scoasă din burtă de către Ciolacu și comunicatorii PSD, acum mai bine de doi ani.

Acest lucru nu este chiar șocant, PSD minte, inventează și dezinformează în comunicarea publică tot timpul. E ceva cu care ne-am obișnuit. Șocul nostru a fost să regăsim cifra asta în comunicatul DNA. 

Apropo, dacă securiștii Ciucă și Gheorghiță, care au condus campania de vaccinare, la ordinul lui Iohannis, își făceau treaba, se consumau toate vaccinurile comandate. Vă reamintesc, în România, spre deosebire de toate celelalte țări normale europene, militarii s-au ocupat de vaccinare și nu au făcut nicio brânză. Marele stat securistic al specialilor a capotat când populația avea mai mare nevoie. Dar au avut grijă să se vaccineze pe ei și familiile lor în centre speciale. Vă reamintesc că Ciolacu refuză să desecretizeze stenograma ședinței de guvern în care m-am certat cu Ciucă pe centrele speciale. 

Deci securiștii noștri au fost incapabili să vaccineze oamenii cu vaccinurile pe care le-am comandat. Singurul ministru care a revândut din vaccinurile comandate a fost Ioana Mihăilă, de la USR PLUS, pentru că Voiculescu fusese dat afară deja. După ce Ioana Mihăilă a revândut din vaccinurile alea, România n-a mai revândut pentru că au venit incompetenții la guvernare. Rafila în speță. Singurul prejudiciu, dacă ar fi să mergem pe logica asta, ar fi vaccinurile din stoc nevândute de Rafila, că e leneș și nu face nimic. 

Oricum o iei e complet stupid să spui 1 miliard de euro prejudiciu în acest caz. Dar asta face Voineag. Public, asumat, el personal. Aici nu vorbim de bănuieli. 

Înțelegeți de ce afirm că Voineag este un borfaș care nu are niciun fel de credibilitate să conducă DNA-ul. Pe lângă ce declară Voineag, asta e poziția oficială din documente a DNA, prin pixul procurorului Matei, acest antivaxer acum plecat în concediu. Acum șase luni era foarte activ să-l condamne pe Voiculescu, de atunci n-a mai făcut nimic, n-a mai anchetat niciun martor, nici măcar nu l-a chemat pe Voiculescu la întâlnirea uzuală de discutat pe probe. Nimic, nimic. În cazul vaccinurilor DNA-Voineag nu mai face nimic, doar PSD se agită să umple rețelele sociale de reclame anti-Voiculescu și anti-USR. 

A doua cifră: 1,3 miliarde euro 

Este prejudiciul creat de falimentul în lanț a două firme de asigurări. Știți foarte bine cei care aveți mașini că vă ustură la buzunare. Pentru că avem această instituție, Autoritatea de Supraveghere Financiară, ASF, pe care PSD și PNL au burdușit-o cu pile, ăia au salarii de zeci de mii de euro pe lună. Au 16 salarii. Nu glumesc, cei de la ASF-ul au reușit să-și dea 16 salarii în fiecare an, le zic “prime de performanță”. Deci, pe lângă 12.000 de euro salariul pe lună, au și 4 salarii în plus pe an, prime de performanță. Care este performanța? Falimentele în lanț din piață care îi ard pe români la buzunar. 

Au fost trei plângeri la DNA împotriva fostei conduceri ASF. Ce înseamnă 1,3 miliarde de euro prejudiciu? A calculat ziarul Libertatea. Fiecare șofer român plătește în plus la RCA 130 de lei pe an și fiecare firmă din România plătește asigurare în plus 257 de lei pe an. Cam acesta este prejudiciu real, nu ca la miliardul ăla inventat din burtă de Marcel, preluat de DNA. Prejudiciul real plătit de voi, de cei care citiți. 

Acum, eu nu spun că orice tâmpenie făcută de o instituție a statului este penală. Pot să admit: băi, sunt proști, îi plătim cu 12.000 de euro pe lună, 16 salarii pe an, dar oamenii sunt așa de proști încât nu pot să prevină. Nu sunt în stare. 

Dar hai să vedem ce a făcut DNA. Aveau trei plângeri penale, între care două scrise de un om din ASF. Un expert din ASF a făcut plângere penală că șefii lui sunt vinovați de problema asta. Ce trebuia să facă DNA? Ca și în cazul BMW-urilor, DNA-ul trebuie să vadă: ăștia chiar sunt tâmpiți sau sunt hoți? În cazul Bode – BMW-uri, niște funcționari de la poliție au organizat o licitație astfel încât să câștige prietenul lui Iohannis. Cum s-a întâmplat asta? Prin magie, prin coincidență, prin șpagă, prin trafic de influență? Ca să afli chemi martori, urmărești banii, cercetezi, nu? 

Ce a făcut Voineag? În cazul BMW a cerut o părere de la Ministerul de Interne. Adică DNA-ul întreabă: “Dragă Ministerul de Interne, s-a întâmplat ceva șpagă la voi?” și Ministerul de Interne a răspuns: “Nu, nu, totul a fost ok”. Și DNA-ul a concluzionat: “Deci e ok, gata, am închis!”. Asta reiese din ce au comunicat, zero argument pentru închis cazul, a fost citată doar poziția MAI. 

Fix la fel a fost și la ASF. Voineag trimite adresă la ASF, întreabă: “Dragă ASF, cumva șpagă?” Și ASF a răspuns: “Nu!”. Voineag decide: “Gata, totul este ok!”. Au închis cazul imediat. 

Ăsta este comportament de justiție selectivă, ca în Rusia. Pe ăia care sunt în opoziție îi hărțuim pe cazuri ridicole. Pe de altă parte, la oamenii puterii salariul merge, falimentele se țin lanț, nici o chemare ca martor măcar. 

Apropo, știți cum de am aflat de cele 16 salarii pe an de la ASF? Pentru că i-a dat în judecată colegul meu, Claudiu Năsui. Claudiu Năsui, membru în Comisia de Buget din Parlament, a trebuit să dea în judecată ASF-ul, ca să spună câte salarii încasează. A câștigat după 2 ani de procese. Ăsta e statul specialilor. 

Meditați la aceste două cifre: miliardul fictiv versus 1,3 miliarde de euro daună concretă la voi în buzunar. Comportamente similare la Voineag? Justiția predictibilă? Nici vorbă. Justiție selectivă mai degrabă. 

A treia cifră: 10.000 euro

Avem un fel de experiment social. Ce se întâmplă cu un om când avansează în funcții de procuror. Mă uit pe declarația de avere a lui Voineag. Omul are doi copii. Să-i trăiască! Le doresc tot binele din lume copiilor. Pe mine însă mă interesează averea lui Voineag, pentru că e persoană publică. 

Pe primul copil l-a botezat în 2016, când era un șefuleț de birou la DIICOT. Dar de botez declarat: 10.000 de euro. Botezi copilul, vin rude, prieteni, cunoștințe, rețeaua ta socială. 10.000 de euro. E mult, e puțin, nu mă pronunț. Cred că e în linie cu cât iese statistic pe la clasa de mijloc.  

A patra cifră: 100.000 euro

5 ani mai târziu, în 2021, Voineag nu mai e șefuleț la DIICOT, e șef adjunct de Secție la Parchetul General. Al doilea copil, al doilea botez. Dar de botez: 100.000 de euro. De zece ori mai mult. E mult, e puțin? Nu știu. 100.000 de euro este totuși valoarea unui apartament. 

Voineag avansează în funcție, SRI, scapă pe Ciucă de plagiat, chestii ce face omul când devine servitor al sistemului. Zbang: 100.000 euro la botez. De zece ori crește valoarea rețelei sociale. 

Dar care rețea socială care crește de zece ori în cinci ani? Rude, prieteni și mai cine? Cum se întâmplă chestia asta în viața reală? “Ah, mergem la botez la șefulețul de la DIICOT, calculăm darul obișnuit X 10? Ori acumulase bani din șpăgi înainte de botez și a găsit momentul bun să-i albească, ori anturajul social s-a chinuit mult să-l scape pe om de problema imobiliară (la care voi reveni, că citim cu atenție declarațiile de avere și nu ne ies niște chestii). 

Agenția Națională de Integritate, unde colegul meu, Emanuel Ungureanu, a făcut cerere de control al averii pentru Voineag, ar trebui să ne lămurească. E ușor bizar să crească de zece ori valoarea rețelei sociale pe care o are omul ăsta, nu? 

Nu fi pufi

Dă un share

SCRIE ȘI TU


Poți contribui și tu la Comunitatea Liberală 1848 completând formularul de mai jos.

 

  This will close in 0 seconds

  Hai în Comunitatea Liberală 1848!

  Fii parte din Comunitate! Ajută-ne să ajungem la mai mulți români. Toate donațiile tale vor fi folosite pentru a produce conținut liberal și pentru publicitate. Te simți liberal, crezi în libertate, în democrație, în capitalism, în inițiativă? Locul tău este aici.

  -
  00:00
  00:00
  Update Required Flash plugin
  -
  00:00
  00:00