fbpx

Comunitatea Liberală 1848 este un spațiu de idei, agoră publică și grup de acțiune pentru a strânge energiile liberalismului modernizator. Poți afla mai multe despre ce ne-a inspirat chiar aici.

De ce acum? Pentru că e timpul să strângem rândurile.

Cum? Alături de tine. Pentru că la Comunitatea Liberală 1848, vom face lucrurile puțin diferit.

 

 • Vei reveni pe platformă pentru a citi noi scrieri are celor care ne sunt alături recurent, noi le spunem ”de permanență”: Sorin Ioniță, Bogdan Murgescu, Cristian Pîrvulescu, Cristian Preda, Andrei Ursu și Mihai Cernea.
 • Vei fi ghidat de ilustrații ”altfel”: îți vei selecta lectura nu doar în funcție de titlu și autor, ci poate și cu un gram de curiozitate stârnit de grafica specială de pe întreg site-ul: ilustrații realizate fie prin intermediul inteligenței artificiale (Midjourney), fie pornite de la zero și construite de noi, echipa Comunitatea Liberală 1848.
 • Și nu în ultimul rând, vei face parte dintr-o comunitate. Cine face parte din Comunitatea Liberală 1848? Redacția,  autorii permanenți și contributorii ocazionali. Poți face parte și tu. Trimite-ne propunerea ta de text la redacția@comunitatealiberală.ro
 
Acest proiect a fost realizat de către asociația O Țară ca Afară, cu sprijinul financiar al Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate România. Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate nu este responsabilă pentru conținutul materialului. Opiniile exprimate sunt exclusiv ale autorului. Acestea nu le reflectă obligatoriu pe cele ale Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate.

Cine suntem?

Cristian Ghinea

Cristian este președintele Asociației O Țară ca Afară. Este fostul coordonator al creării și negocierii PNRR, ca ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene. Este specializat în politici europene, a lucrat la revista Dilema, apoi Dilema Veche. Are un master în politici europene la London School of Economics. În prezent este coordonator al departamentului de politici publice al USR.

Alexandru Gabor

Alexandru este doctor în politici publice, publicist, a predat 12 ani științe politice în două departamente de științe politice, a colaborat cu mai multe organizații ale sectorului neguvernamental. Absolvent al Universității București.

Maria Ionescu

Maria este licențiată în științe politice și sociale, în cadrul unei diplome duble dintre Sciences Po Paris și University College London, deținând și un master în management și inovație la University of London. In prezent, este manager de proiect la o companie multinațională ce activează în domeniul IT, precum și creator de conținut în domeniul politic/social.

Teodor Tiță

Jurnalist din anul 2000. A activat în redacțiile Europa FM, Digi24, BBC World Service și Realitatea Media. A colaborat cu Revista 22, DoR ș.a. În prezent este editorialist la Dilema Veche și consultant de comunicare.

Vlad Ilina

Vlad are peste 20 de ani de experiență în presă și consultanță media. A intrat în presă la mijlocul anilor 90 la secția Externe a cotidianului Evenimentul Zilei. A lucrat la lansarea/relansarea mai multor publicații, iar la Adevărul a coordonat redacția din Spania și a fost redactor-șef adjunct la adevarul.ro

SCRIE ȘI TU


Poți contribui și tu la Comunitatea Liberală 1848 completând formularul de mai jos.

 

  This will close in 0 seconds

  -
  00:00
  00:00
  Update Required Flash plugin
  -
  00:00
  00:00