fbpx

300 de securiști și colaboratori au certificate și indemnizații de revoluționari. Vedeți în premieră lista lor.

Newsletter

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru si te ținem la curent cu tot ce mai apare.

*Odată înscris, primești din partea noastră cartea „Cine a făcut România. Răscrucile noastre”.

Peste 300 de securiști sau de colaboratori ai Securității, declarați definitiv de instanțe, beneficiază de certificat și de privilegii pentru revoluționari. Potrivit unor estimări realiste, numărul lor este însă de trei ori mai mare. Mai sunt sute de procese pe rol, pentru că securiștii sunt procesomani și procesele durează ani de zile. Mihai Dodu estimează cifra reală la peste 1000. 

Cum a ajuns recunoștința obiect de troc la care tot securiștii s-au îmbulzit?

Revoluția Română a fost singura schimbare de regim violentă din Europa de Est în 1989. Mai mult de 1.400 de români au murit, victime ale diversiunilor organizate de către securiști. Andrei Ursu, fiul inginerului Gheorghe Ursu a demonstrat în cartea sa implicarea Securității în reprimarea Revoluției. El a reluat aceste idei într-un dialog cu Cristian Ghinea pe canalul de YouTube, Mogul TV. Alte mii de victime au suferit răni sau mutilări pe toată viața.

În 2004, statul român a reconsiderat cadrul legal și a stabilit că victimele și urmașii Revoluției merită o compensare, nu numai simbolică, și a inițiat Legea Recunoștinței, prin care se recunosc meritele celor aflați pe baricade în decembrie 1989.

Legea 341/2004 a instituit o categorie de participanți la Revoluție numită „luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989” care beneficiază, potrivit Articolului 5(1), de o sumă de beneficii:

 •   Prioritate în asigurarea locuinței din fondul social
 •   Acordarea gratuită de echipamente medicale
 •   Asigurarea gratuită  a rechizitelor pentru școlari
 •   Transport gratuit pe mijloacele de transport în comun și 12 călătorii cu trenul
 •   Acces gratuit la medicamente și tratamente în spitalele din subordinea Ministerelor
 •   Atribuirea în proprietate a locului de veci
 •   Scutiri de plata taxelor, impozitelor pentru locuință, teren aferent și autoturism
 •   Pensionare cu 5 ani înaintea de împlinirea vârstei standard
 •   Acordarea unei indemnizații lunare

 

Indemnizația lunară, numită „indemnizație de gratitudine” sau „indemnizație reparatorie” pentru victime, urmași, răniți și reținuți, variază în funcție de încadrarea deținătorului de certificat de la aproximativ 1.000 de lei la 3.000 de lei pe lună, fiind la limita maximă pentru ceea ce legea numește „Luptător cu Rol Determinant – atribuit celor care în perioada 14-22 decembrie 1989 au avut un rol determinant la declanșarea și victoria Revoluției Române din Decembrie 1989”.

Ceea ce inițial a fost un demers legitim și larg acceptat – reparații morale și ajutor material pentru victimele directe, autentice ale zilelor sângeroase din decembrie – a devenit ulterior o afacere cu banii statului cu certificate false și anchete penale pentru șefii Secretariatului pentru Revoluție.

Înainte de Legea Recunoștinței menționată a fost în vigoare Legea nr.42 din 18 decembrie 1990 pentru cinstirea eroilor-martiri și acordarea unor drepturi urmașilor acestora, răniților, precum și luptătorilor pentru victoria Revoluției din Decembrie 1989. Pe baza prevederilor ei, traficul ilegal cu certificate atribuite ilegal a ajuns la cote paroxistice și maximul de beneficiari a fost înregistrat în jurul numărului de 40.000 de beneficiari.

 

Lista „luptătorilor cu rol determinant” la Revoluție include foști colaboratori și lucrători ai structurilor de Securitate dinainte de 1989.

Cu sprijinul Germinei Nagâț, membru în Colegiul CNSAS, prezentăm lista persoanelor care au hotărâri definitive în instanță fiind declarați că au fost COLABORATORI SAU LUCRĂTORI AI SECURITĂȚII și sunt totodată beneficiari ai indemnizațiilor de revoluționari.

Germina Nagâț, membră a Colegiul CNSAS:

„Așa cum puteți observa consultând rapoartele anuale de activitate ale CNSAS, accesibile la www.cnsas.rapoarte de activitate, pe lista deținătorilor de certificate de revoluționar nu sunt doar civili care au colaborat cu Securitatea, lucru confirmat de instanțe, ci și foști ofițeri de Securitate sau Miliție. Din capul locului spun că, în opinia mea, legea n-ar fi trebuit să lase deschisă o asemenea posibilitate. Fostele cadre din aparatul represiv al statului comunist nu aveau ce căuta în postura de „revoluționari” decât cel mult în situația în care ar fi fost răniți sau decedați în Decembrie 1989. 

Dosarul Revoluției e „în lucru” de peste trei decenii, iar procurorii încă au dificultăți să stabilească în concret faptele. Or, dacă nici măcar nu știm oficial care sunt faptele și evenimentele care au condus la căderea dictaturii comuniste, cum putem ști care au fost responsabilitățile individuale ale securiștilor și milițienilor în Decembrie 1989?! E absurd că, deși încă nu știm faptele și nici responsabilitățile purtătorilor de uniformă, unii reprezentanți ai statului român au găsit de cuviință să le atribuie securiștilor „merite deosebite”, pentru care au primit recompense substanțiale, ani la rând.

La fel de revoltător mi se pare faptul că nu putem afla de pe site-ul oficial al Secretariatului de Stat pentru Problemelor Revoluționarilor câte certificate de revoluționar au fost anulate până acum, în urma constatării definitive a calității de lucrător sau colaborator al Securității în instanță, cum de altfel nu e accesibilă nicio evidență centralizată a deținătorilor de certificate aflate în plată. 

Nu știm câți revoluționari avem în total, nici cum îi cheamă pe fiecare în parte, și cu atât mai puțin știm câți dintre ei au certificatele anulate, fiind impostori dovediți. Procesele deschise de CNSAS durează cu anii, sunt dificile, se câștigă greu, posesorii de certificate își angajează apărători de la firme mari de avocatură. 

Miza materială a acestor procese este evidentă. În timpul ăsta, Direcția noastră juridică lucrează cu o mână de angajați, niciodată n-am avut mai mult de șase juriști pledanți. Ca să nu mai spun că nici  strângerea probelor arhivistice nu-i ușoară. De multe ori Direcția Investigații a reconstituit dovezile colaborării după ce s-au consultat zeci de dosare pentru o singură persoană verificată.

Iar la finalul acestui efort considerabil, te trezești că nu mai urmează nimic sau n-ai cum să afli dacă a mai urmat ceva. Scopul acestor verificări laborioase nu e să umple CNSAS-ul niște liste în raportul de activitate, ci ca statul român să nu mai dea bani și recompense unor impostori nerușinați. Evident că, neputând ști câte certificate s-au anulat după deciziile definitive, nu putem ști nici dacă s-au recuperat banii și foloasele nemeritate, așa cum spune legea.”

Unii dintre ei au decizie definitivă în instanță, precum cei de mai sus, alții încă se judecă cu CNSAS însă procesele din România au o durată prea lungă și instanțele sunt aglomerate.

Articolul 8 al legii în vigoare prevede că de dispozițiile ei nu pot beneficia „persoanele care sunt dovedite a fi fost implicate în activitățile fostei securități ca poliție politică, au dezinformat sau au folosit mijloace de informare în masă în scop de diversiune ori au acționat, sub orice formă, împotriva Revoluției Române”.

Acest fapt este atât ilegal din perspectiva Legii 304/2004, cât și o sfidare la adresa victimelor reale ale represiunii din decembrie 1989 și victimelor comunismului în general, precum inginerul Gheorghe Ursu, ai căror torționari încă se bucură de impunitate, așa cum am arătat în dosarul Comunitatea Liberală.

La 35 de ani de la Revoluție, încă se poate întâmpla ca pe listele de candidați la alegeri să existe personaje care nu au fost sancționați în justiție pentru ororile comise și la Revoluție, și în anii târzii ai comunismului.

Una din soluții este publicarea CV-urilor candidaților cu mențiunea explicită a armei unde au efectuat Armata, astfel încât opinia publică și mass-media să poată afla dacă au fost în serviciul poliției politice ceaușiste.

Mihai Dodu, fostul președinte al Secretariatului de Stat pentru Problemelor Revoluționarilor din 1989, a fost demis anul trecut de Marcel Ciolacu pentru că i-a anulat certificatul de revoluționar. Este printre puținii conducători ai instituției care a încercat să pună ordine în catastifele secretariatului pentru revoluționari.

Tatăl lui Mihai Dodu a fost ucis la revoluție și el se întreabă dacă securistul care i-a împușcat părintele o avea sau nu indemnizație de revoluționar (vezi mărturia sa în documentarul Mogul TV pe acest subiect).

Mihai Dodu:

„Impactul bugetar calculat din ianuarie 2015 de când se aplică normele OUG 95/2014 este de peste 330 milioane de lei, bani plătiți până la 31 decembrie 2023 de către România, desigur că aceste cheltuieli cresc în fiecare zi. Asistăm la o problemă morală, mulți așa-ziși revoluționari au fost girați de către unii președinți de asociații, aceștia depuneau dosarele la Secretariatul de Stat, fapt ce a atras și scandaluri de dare de mită cu dosare instrumentate de către D.N.A ce s-au finalizat cu condamnări.

Statul român trebuie să ia o decizie atât pentru restabilirea adevărului judiciar, cât și moral, întreaga societate se consideră nedreptățită de aplicarea legii pentru revoluționarii impostori. Subliniez, societatea nu este împotriva adevăratelor victime ale Revoluției din Decembrie, ci doar împotriva imposturii care se transformă încet către o infracțiune continuă cu grave prejudicii financiare și morale.

Se simte nevoia unei noi forme de lege care să se centreze cu prioritate pe adevăratele victime ale represiunii din decembrie 1989, cu prioritate trebuie să ne gândim la cei aproximativ 300 de părinți ai eroilor și la răniții care au nevoie de tratamente speciale pentru rănile create de glonț. Este cu totul delicat pentru că avem camarazi care sunt la a opta operație și au ajuns la mila serviciului medical privat, statul nu mai sprijină aproape cu nimic aceste victime. Repet, în toate mediile politice s-a ajuns la un consens, Legea 341/2004 nu mai este de actualitate, după 20 de ani aceasta trebuie reformată în spiritul reparației către adevăratele victime ale lui decembrie 1989”.

Scopul publicării acestei anchete și a tabelului cu securiști-revoluționari nu este de a pune în discuție sacrificiile și meritele victimelor reale ale Revoluției române, ci de a trage un semnal de alarma la peste 30 de ani de la 1989.

Sunt mii de oameni, unii foarte tineri, care au fost în stradă în zilele lui decembrie 1989 și care au protestat pentru căderea comunismului.

Una dintre aceste tinere este Nicoleta Giurcanu, arestată, reținută și maltratată la Revoluție, când avea doar 14 ani. Ea ne-a povestit despre situația propriului anchetator care era ofițer de miliție în 1989 și acum primește indemnizație de revoluționar.

Nicoleta Giurcanu – Revoluționar

„Știți ce mi se pare șocant? Că după 34 de ani, mărturia mea a fost prezentată la procesul lui Gh. Ursu și am fost întrebată „Bine, și ce legătură există între Revoluție cu cazul lui Ursu?” Există mai multe legături, însă cea mai importantă este faptul că Marin Pîrvulescu, unul dintre securiștii care l-au omorât pe Gh. Ursu, este unul dintre anchetatorii feroce din noaptea de 21 decembrie de la Fortul 13 Jilava. 

Ce mai mi se pare șocant este faptul că mulți dintre cei care se consideră participanți la revoluție, revoluționari, victime implicate în evenimentele de acum 35 de ani sunt cei care fac parte din aparatul opresiv, fie securiști, fie milițieni, fie gărzi patriotice. Dacă ei vor fi toți luați la verificat, atunci vom descoperi că ei încasează indemnizații de revoluționari, iar o mamă de erou, de exemplu, beneficiază de 918 lei lunar iar torționarul ei beneficiază, pe lângă pensia specială, mai încasează și indemnizația de revoluționar 2.300 de lei aproape. Este dureros.

Este dureros pentru că unul dintre torționarii mei de la Secția 14 beneficiază de indemnizație de revoluționar, iar el pur și simplu la momentul ăla tortura și bătea manifestanții din noaptea de 21 decembrie. Ce pot să spun? Eu, un copil de 14 ani îl băteam pe el în garajul Secției 14 sau el mă bătea pe mine? Cine e victima și cine e călăul? Cei doi torționari de la secția 14 Miliție erau Viorel Croitoru și Gheorghe Ivașcu. Ambii au certificate de revoluționari și indemnizații. Iar Croitoru a ieșit pe pensie cu grad de general. În același timp, „mama Gabor”, de la penitenciarul de minori de pe str. Aron Florian, pe numele real colonel Maria Nițulescu, a fost premiată de sistem, fiind director-adjunct la DGASPAC sector 2. De aceea, Punctul 8 de la Timișoara a fost pur și simplu spulberat în 1990. 

Numeroase personalități și oameni simpli au participat la Revoluția din 1989 fără să pretindă un certificat de revoluționar.

Spre deosebire de ei, câteva mii de ticăloși văd în certificatele revoluției doar o căpătuială meschină, ce va fi transmisă nepoților ca acte de falsă vitejie.

Considerăm că avem un imperativ moral de a sprijini victimele și urmașii victimelor reale ale Revoluției, însă nu mai puțin important de imperativul de a nu macula memoria celor căzuți în zilele lui decembrie prin recompensarea frauduloasă a falșilor revoluționari.

 

___

SITUAȚIE CENTRALIZATĂ REVOLUȚIONARI CU HOTĂRÂRI DEFINITIVE

Situație valabilă la 31.12.2023 – cf. rapoartelor anuale de activitate de pe site-ul CNSAS.

Nr.  Nume și prenume Calitatea Monitorul Oficial
1 ADĂSCĂLIŢEI DUMITRU colaborator MO 1447/31.10.2016
2 AIRINEI MIHAI colaborator MO 646/15.05.2017
3 ALDESCU CONSTANTIN colaborator MO 354/21.10.2010
4 ALEXANDRU STELICĂ colaborator MO 466/ 07.05.2019
5 ALEXIE MIHAI colaborator În curs de publicare
6 AMBROZI MARIAN colaborator MO 355/31.10.2011
7 ANDREI ION lucrător În curs de publicare
8 ANGHEL NICOLAE colaborator MO 726/20.07.2018
9 ANTON ŞTEFAN colaborator MO 1351/09.12.2015
10 APOSTOL ROMEO colaborator MO 646/15.05.2017
11 APOSTU IOSEFINA colaborator MO 48/16.02.2012
12 ARABAGIU VASILE colaborator MO 704/09.07.2015
13 ARON MARIUS colaborator MO 243/16.03.2015
14 AVRAM MARCEL colaborator MO 332/13.06.2014
15 BABOŞ IOAN colaborator MO  673/27.11.2014
16 BACALU IOAN colaborator În curs de publicare
17 BACIU CĂLIN TUDOREL colaborator MO 353/08.10.2012
18 BADEA MARIUS colaborator MO 259/29.07.2010
19 BADEA NICOLAE colaborator În curs de publicare
20 BĂDINI DORU colaborator MO 646/15.05.2017
21 BĂEŞ SILVESTRU colaborator MO 881/05.08.2019
22 BĂLĂCEANU IOAN colaborator MO 375/30.10.2009
23 BĂLĂCEANU VASILE colaborator MO 11/11.01.2014
24 BALCĂU EUSEBIU colaborator MO 512/08.11.2014
25 BALNUŢIU MIHAIL colaborator MO 1447/31.10.2016
26 BĂLTEANU FAG DAN FLORIN colaborator MO 160/14.05.2012
27 BĂLTEANU NICOLAI-AHILE colaborator MO 326/20.09.2012
28 BĂRBAT VASILE colaborator MO 146/04.05.2010
29 BARBU TUDOR lucrător MO 881/05.08.2019
30 BĂRBULESCU VASILE GRUIA colaborator MO 1091/ 19.09.2019
31 BĂRDAŞ MIHAI HORIA colaborator MO 646/15.05.2017
32 BEGANU STELIAN colaborator MO 354/21.10.2010
33 BERBECARU VALERIU colaborator MO 1091/ 19.09.2019
34 BISTRICEANU MARIAN colaborator MO 1358/10.12.2015
35 BÎZGĂ MARIAN colaborator MO 274/16.08.2012
36 BLENDEA ZAMFIR colaborator MO 1358/10.12.2015
37 BOBOC TUDOR PETRE colaborator MO 708/24.05.2017
38 BOCĂNICI IOAN MIRCEA lucrător MO 180/08.06.2011
39 BOGDAN IOSIF colaborator MO 881/05.08.2019
40 BOGDANOVICI MIHAI colaborator MO 1447/31.10.2016
41 BONAŞ NICOLAE colaborator MO 1326/03.12.2015
42 BONCEA VASILE colaborator MO 353/08.10.2012
43 BONCU CONSTANTIN colaborator MO 375/30.10.2009
44 BORCĂNESCU NICOLAE EUGEN colaborator MO 320/03.10.2011
45 BORDEA LIVIU TEOFAN colaborator MO 881/05.08.2019
46 BORZA MARIA (fostă BANŢĂ) colaborator În curs de publicare
47 BOTEZATU ION colaborator MO 1358/10.12.2015
48 BRATU MARIAN colaborator MO 881/05.08.2019
49 BROSTOFSCHI PETRE colaborator MO 109/05.02.2015
50 BUDU FLORIAN colaborator MO 393/01.10.2013
51 BURBEA-MILESCU IULIU-AUREL colaborator MO 109/05.02.2015
52 BURLACU MIHAI colaborator MO 34/31.01.2013
53 BUTIURCA PETRU colaborator MO 122/02.04.2013
54 BUZGĂU PAVEL colaborator MO 375/30.10.2009
55 CĂLDĂRARU VASILE colaborator În curs de publicare
56 CĂLINIŢĂ GHEORGHE colaborator MO 881/05.08.2019
57 CĂLUGĂR TEODOR colaborator MO 1326/03.12.2015
58 CÂMPEANU LIVIU colaborator MO 259/02.08.2012
59 CĂPUŞAN IOAN lucrător MO 1313/26.11.2015
60 CARA NICOLAE colaborator MO 1326/03.12.2015
61 CAZAN LIVIU colaborator În curs de publicare
62 CAZAN VLADIMIR colaborator MO 726/20.07.2018
63 CHICUŞ (CENUŞE) ŞTEFANIA LIVIA colaborator MO 682/18.06.2019
64 CHINCIŞAN MIRCEA colaborator MO 1305/25.11.2015
65 CHIOREAN MARIANA colaborator MO 682/18.06.2019
66 CHIRA MUGUREL colaborator MO 881/05.08.2019
67 CHIRCIU IONEL colaborator MO 180/08.06.2011
68 CHIŞ AUREL colaborator MO 595/23.10.2014
69 CHIVESCU GHEORGHE colaborator MO 1326/03.12.2015
70 CHIVU VICTOR colaborator MO 243/16.03.2015
71 CIOBOTARU GHEORGHE colaborator În curs de publicare
72 COMAN NICU colaborator MO 805/15.07.2019
73 COMAN PETRE colaborator MO 474/19.11.2013
74 CONSTANTIN ANDREI colaborator MO 646/15.05.2017
75 CONSTANTINESCU MATILDA colaborator MO 332/18.08.2023
76 CONSTANTINESCU NICOLAE colaborator MO 332/13.06.2014
77 COPORAN AURICĂ colaborator MO 805/15.07.2019
78 COSMA MIRCEA DAN IOAN colaborator În curs de publicare
79 COSMESCU WILIAM ALEXANDRU colaborator În curs de publicare
80 COSTEF FLORIAN colaborator MO 355/31.10.2011
81 COSTOREL ANGHEL GHEORGHE colaborator MO 1358/10.12.2015
82 COTRUŢĂ MARIN colaborator În curs de publicare
83 CRĂCIUN IOAN colaborator În curs de publicare
84 CRISTEA MARIN colaborator MO 333/13.06.2014
85 CRISTIAN ION colaborator MO 259/29.07.2010
86 CUCLEA CONSTANTIN colaborator MO 332/13.06.2014
87 CURELEA DUMITRU colaborator În curs de publicare
88 DAIA VICTOR colaborator În curs de publicare
89 DAVIDESCU DOICIN colaborator MO 34/31.01.2013
90 DEDIU IOAN colaborator MO 259/29.07.2010
91 DELEGEANU MIRCEA colaborator MO 1447/31.10.2016
92 DEMETRESCU (fost NISTOR) ION colaborator MO 466/07.05.2019
93 DINCĂ ANGHEL colaborator În curs de publicare
94 DINESCU (BĂLOIU) ALFRED colaborator MO 259/29.07.2010
95 DINU VALERIAN colaborator MO 708/24.05.2017
96 DOBRE JENICĂ colaborator MO 274/16.08.2012
97 DOBROVOLSCHI EUGEN ELEMER colaborator MO 355/31.10.2011
98 DORU VICTOR colaborator În curs de publicare
99 DRAGOMIR ION colaborator În curs de publicare
100 DRAGOMIR VIRGIL colaborator MO 1091/19.09.2019
101 DUCA IOSIF colaborator MO 805/15.07.2019
102 DUMITRACHE CORNEL colaborator MO 109/05.02.2015
103 DUMITRACHE VIRGILIU colaborator MO 160/14.05.2012
104 DUMITRESCU BOGDAN colaborator MO 805/15.07.2019
105 DUMITRU ION colaborator În curs de publicare
106 ECMEGIAN MARIAN colaborator MO 682/18.06.2019
107 ENACHE CONSTANTIN colaborator MO 34/31.01.2013
108 ERUŞENCU SILVIU colaborator În curs de publicare
109 FAIDA IOAN colaborator MO 246/03.08.2011
110 FANU DOREL colaborator MO 84/19.03.2012
111 FEODOROV VLADIMIR colaborator În curs de publicare
112 FERARU ION colaborator MO 1326/03.12.2015
113 FLOREA ADRIAN colaborator MO 259/29.07.2010
114 FONT IOAN colaborator În curs de publicare
115 FRECUŞ DUMITRU colaborator MO 1506/30.10.2017
116 GABROVSCHI TEODOR colaborator MO 682/18.06.2019
117 GAIDA FRANCISC colaborator În curs de publicare
118 GAVREA IOANA colaborator În curs de publicare
119 GĂINĂ NEGRU TOADER colaborator MO 682/18.06.2019
120 GĂITAN MARIUS TITI colaborator MO 708/24.05.2017
121 GĂUREAN TIBERIU colaborator În curs de publicare
122 GEORGESCU CRISTIAN IOAN colaborator În curs de publicare
123 GEORGESCU ROMULUS GANDY colaborator MO 259/02.08.2012
124 GHEORGHE (PANĂ) GEORGETA IULIANA colaborator MO 495/05.12.2013
125 GHEORGHE MIRCEA lucrător MO 1193/11.10.2019
126 GHEORGHIOSU AUREL colaborator MO 726/20.07.2018
127 GHEORGHIŢĂ RODION colaborator MO 1313/26.11.2015
128 GHEORGHIU NICOLAE colaborator În curs de publicare
129 GHERMAN EMIL colaborator MO 1751/15.12.2017
130 GOGHIE LIVIU colaborator MO 466/07.05.2019
131 GOZUTOK (CÎRSTEA) MARIANA ADRIANA colaborator MO 1313/26.11.2015
132 GRĂDIŞTEANU AURELIAN lucrător MO 1193/11.10.2019
133 GRIGORESCU CRISTEA colaborator În curs de publicare
134 GRIGUŢA IOAN colaborator În curs de publicare
135 GUGIU ADRIAN FLORIAN colaborator În curs de publicare
136 GURGUI DUMITRU colaborator MO 646/15.05.2017
137 HASENFRATZ MARCEL colaborator În curs de publicare
138 HOFNĂR ŞTEFAN colaborator În curs de publicare
139 HORGA IOAN colaborator MO 84/19.03.2012
140 HORN ALECSANDRU colaborator MO 109/05.02.2015
141 HUIDU GHEORGHE colaborator În curs de publicare
142 IANCU EUGEN- ROMULUS lucrător MO 1313/26.11.2015
143 ILIE ION colaborator MO 393/01.10.2013
144 ILIESCU ANASTASIU CRISTIAN colaborator În curs de publicare
145 IONESCU ADRIAN colaborator MO 433/28.12.2010
146 IONESCU VASILE colaborator În curs de publicare
147 IONICĂ NICOLAE colaborator MO 353/08.10.2012
148 IORDACHE IOAN colaborator MO 456/21.05.2018
149 ISAC VASILE lucrător MO 1091/19.09.2019
150 ISTRATE AUREL colaborator MO 34/31.01.2013
151 IUGA (HÎRCĂIAN) GHEORGHE colaborator MO 34/31.01.2013
152 IVAŞCU EMIL colaborator MO 1751/15.12.2017
153 KOVACS MARTIN colaborator În curs de publicare
154 KOZMA IANOS colaborator MO 881/05.08.2019
155 LEONTE NĂSTASIE colaborator MO 1305/25.11.2015
156 LUCHIŢĂ MIRCEA colaborator În curs de publicare
157 LUPŞA DOREL colaborator MO 1351/09.12.2015
158 MAFTEI COSTICĂ colaborator În curs de publicare
159 MĂCELARU MARIAN colaborator MO 259/29.07.2010
160 MĂGLAŞU MIRCEA colaborator MO 466/07.05.2019
161 MAICHER IULIU colaborator MO 433/28.12.2010
162 MANEA CONSTANTIN lucrător MO 320/03.10.2011
163 MARCU GHEORGHE colaborator MO 881/05.08.2019
164 MARDARE NICULAE colaborator MO 1037/04.09.2019
165 MARIN DUMITRU colaborator MO 881/05.08.2019
166 MARINESCU PETRE colaborator MO 682/18.06.2019
167 MARIUS ADRIANA LAURA colaborator MO 682/18.06.2019
168 MARTINOVICI ALEXANDRU MIHAI colaborator MO 466/07.05.2019
169 MATEI CRISTINEL colaborator În curs de publicare
170 MATEI IOAN lucrător În curs de publicare
171 MATEIŢĂ ION colaborator MO 1358/10.12.2015
172 MAZSA GHEORGHE colaborator MO 406/20.12.2011
173 MICLEA IOAN DORU colaborator MO 122/02.04.2013
174 MIHAIL ŞTEFAN colaborator MO 299/01.08.2013
175 MILITARU DAN MIRCEA colaborator MO 180/08.06.2011
176 MILITARU ION-GABRIEL colaborator În curs de publicare
177 MIOC ADRIAN colaborator MO 274/16.08.2012
178 MITRACHE DOREL DUMITRU colaborator În curs de publicare
179 MITROFAN GIGI colaborator MO 881/05.08.2019
180 MIRU SORIN colaborator În curs de publicare
181 MIU VIRGIL colaborator MO 466/07.05.2019
182 MODUNA ALEXANDRU colaborator MO 228/25.04.2014
183 MOISE MIHAI colaborator MO 1326/03.12.2015
184 MOLDOVAN DIONISIE colaborator În curs de publicare
185 MOLDOVEANU VIOREL colaborator MO 326/20.09.2012
186 MUNTEAN VASILE colaborator MO 1326/03.12.2015
187 MUNTEANU OCTAVIAN colaborator MO 274/16.08.2012
188 MUŞUNOI VASILE colaborator MO 805/15.07.2019
189 MYLLYLA DRAGOŞ CĂTĂLIN colaborator MO 495/05.12.2013
190 NAN DUMITRU colaborator În curs de publicare
191 NEAGU GHEORGHE MIRCEA colaborator MO 602/31.05.2019
192 NEDELCU (fost RADU) DUMITRU ROMULUS colaborator MO 805/15.07.2019
193 NEGREA VASILE colaborator MO 881/ 05.08.2019
194 NICOARĂ DUMITRU lucrător În curs de publicare
195 NICOLAE ION colaborator MO 274/16.08.2012
196 NICOLAESCU LUCIAN colaborator MO 1032/06.10.2015
197 NICULESCU IOAN colaborator MO 1091/19.09.2019
198 NICULESCU NICOLAE colaborator MO 466/07.05.2019
199 NISTOR LENUŢA colaborator MO 1305/25.11.2015
200 NIŢĂ NICULAE colaborator MO 354/21.10.2010
201 NOGHEA VICTOR colaborator MO 682/18.06.2019
202 OCHIŞOR ADRIAN colaborator MO 805/15.07.2019
203 OPREA TUDOR ŞERBAN colaborator MO 1091/19.09.2019
204 ORĂŞANU POMPILIU CAIUS colaborator MO 708/24.05.2017
205 PANAIT AUREL colaborator În curs de publicare
206 PĂCURAR IOAN colaborator MO 466/07.05.2019
207 PAPARI AUREL colaborator MO 682/18.06.2019
208 PARASCHIV NICOLAE colaborator MO  673/27.11.2014
209 PAŞCU JĂNICĂ colaborator MO 363/ 22.05.2020
210 PĂUN CONSTANTIN colaborator MO 406/20.12.2011
211 PAVĂL VASILE colaborator MO 881/ 05.08.2019
212 PETCU GHEORGHE lucrător MO 146/04.05.2010
213 PETRESCU ADRIAN colaborator În curs de publicare
214 PETRICĂ IOAN colaborator MO 885/ 05.08.2019
215 PÎSLARU GHEORGHE lucrător și colaborator MO 11/11.01.2014
216 PLĂVACHE ŞTEFAN colaborator MO 602/31.05.2019
217 POCAN IOAN colaborator În curs de publicare
218 POPA MARCEL colaborator MO 167/17.05.2012
219 POPA SORIN colaborator MO 48/16.02.2012
220 POPESCU DUMITRU colaborator MO 122/02.04.2013
221 POPOVICI DUMITRU colaborator MO 247/28.06.2013
222 POPOVICI TIBERIUS colaborator MO 682/18.06.2019
223 PRECUPAŞ ARCADIE colaborator MO 259/02.08.2012
224 PREDA NICU colaborator MO 466/07.05.2019
225 PRICOP GHEORGHE colaborator MO 1037/ 04.09.2019
226 PROTOPOPESCU ION colaborator MO 682/18.06.2019
227 PRUTEANU MIRCEA colaborator MO 466/07.05.2019
228 RACOVIŢAN SORIN HORIA colaborator MO 168/17.05.2012
229 RADU IANOŞ colaborator MO 1037/ 04.09.2019
230 RADU LEONARD-NELU colaborator MO 34/31.01.2013
231 RĂDULESCU DAN colaborator În curs de publicare
232 RĂDULESCU IOAN lucrător În curs de publicare
233 RĂZOREA ION lucrător MO 1193/11.10.2019
234 RĂZUŞ MIRCEA colaborator MO 333/13.06.2014
235 REBREAN LUCICA colaborator MO 1091/19.09.2019
236 ROŞU IOAN colaborator În curs de publicare
237 ROTARU IONEL colaborator În curs de publicare
238 RUSU FLORENTIN colaborator MO 433/28.12.2010
239 RUXĂNDOIU DORIN colaborator MO 326/20.09.2012
240 SĂLĂGEAN VASILE colaborator MO 320/03.10.2011
241 SÂMPETREAN NICOLAE lucrător În curs de publicare
242 SANDU GEORGE ADRIAN colaborator În curs de publicare
243 SARAGEA LENUȚA VALENTINA colaborator În curs de publicare
244 SARNACHI ELENA colaborator MO 10/13.01.2010
245 SAVIN GHEORGHE colaborator MO 1039/07.10.2015
246 SAVIN VASILE colaborator În curs de publicare
247 SAVU LONGINOS colaborator MO 299/01.08.2013
248 SAVU PAUL colaborator În curs de publicare
249 SCARLET CORNELIU colaborator În curs de publicare
250 SCHMIDT HILARIUS JOHANNES colaborator În curs de publicare
251 SFÂRLEAZĂ PETRE colaborator În curs de publicare
252 SILAGYI GABRIEL colaborator MO 393/01.10.2013
253 SIMION EMIL colaborator MO 1037/ 04.09.2019
254 SOLOMON IORGU colaborator MO 1091/19.09.2019
255 SOMEŞAN IONEL colaborator MO 228/25.04.2014
256 SPÂNU VICTOR GHEORGHE colaborator În curs de publicare
257 SPĂTARU MARIAN colaborator În curs de publicare
258 SPĂTARU MARICEL colaborator MO 355/31.10.2011
259 STAN GHEORGHE colaborator În curs de publicare
260 STAN GHEORGHE colaborator În curs de publicare
261 STĂNCIULESCU DANIEL CORNELIU colaborator MO 1091/19.09.2019
262 STĂNESCU FLOREA lucrător MO 704/09.07.2015
263 STĂNESCU MIRCEA colaborator MO 228/25.04.2014
264 ŞTEFAN VIRGILIU colaborator MO 1037/ 04.09.2019
265 ŞTEFĂNESCU ADRIAN colaborator MO 1358/10.12.2015
266 ŞTEFĂNESCU GOETTLICHER MARIA colaborator MO 1091/19.09.2019
267 STELIANIDE DUMITRU Colaborator În curs de publicare
268 STOIADIN VASILE colaborator MO 246/03.08.2011
269 STOIAN TIBERIU DOREL Colaborator În curs de publicare
270 STOICA MARIN colaborator În curs de publicare
271 STOLERIU EUGEN colaborator MO 34/31.01.2013
272 STRAFALOGEA EMILIA colaborator MO 646/15.05.2017
273 SUCH  MIRCEA colaborator În curs de publicare
274 SZALDOBAGYI ŞTEFAN colaborator În curs de publicare
275 SZASZ ALEXANDRU colaborator În curs de publicare
276 TALPALARU VALENTIN colaborator MO 1358/10.12.2015
277 TĂRLUNGEANU SILVIA colaborator MO 10/13.01.2010
278 TĂUT NICOLAE colaborator MO 1091/19.09.2019
279 TEODOROIU CONSTANTIN PETRE colaborator În curs de publicare
280 ŢINTĂ CEZARIAN CRISTIAN colaborator În curs de publicare
281 TÎRNOVEANU IOAN EMIL colaborator MO 333/13.06.2014
282 TOKES VIRGIL colaborator În curs de publicare
283 TOMA IOAN colaborator MO 512/08.11.2014
284 TOTHPAL CSABA colaborator MO 1037/ 04.09.2019
285 TRIF TRAIAN IOAN colaborator MO 1091/19.09.2019
286 TURC IOAN MARIUS colaborator MO 682/18.06.2019
287 UDATU EMIL colaborator MO 1091/19.09.2019
288 UNGUR HORIA ADRIAN colaborator În curs de publicare
289 UNGUREANU IULIAN colaborator MO 899/ 31.12.2020
290 UNGUREANU MITICĂ colaborator MO 246/03.08.2011
291 VĂDEAN SILVIU colaborator În curs de publicare
292 VARODI SABIN colaborator MO 48/16.02.2012
293 VASILE VOICULESCU IULIAN colaborator MO 1091/19.09.2019
294 VASILESCU VALENTIN colaborator În curs de publicare
295 VIDA FLORIAN colaborator În curs de publicare
296 VINTILOIU GHEORGHE TIBERIU colaborator În curs de publicare
297 VLĂDUŢU MARIAN colaborator În curs de publicare
298 VOICULESCU MUGUREL ION colaborator În curs de publicare
299 VRĂMULEŢ SANDU colaborator MO 1037/ 04.09.2019
300 WITTENBERGER MIHAI colaborator MO 1237/27.09.2016
301 XANTUS GABOR colaborator În curs de publicare
302 ZANFIR VASILE colaborator MO 1091/19.09.2019

 

Nu fi pufi

Dă un share

SCRIE ȘI TU


Poți contribui și tu la Comunitatea Liberală 1848 completând formularul de mai jos.

 

  This will close in 0 seconds

  Hai în Comunitatea Liberală 1848!

  Fii parte din Comunitate! Ajută-ne să ajungem la mai mulți români. Toate donațiile tale vor fi folosite pentru a produce conținut liberal și pentru publicitate. Te simți liberal, crezi în libertate, în democrație, în capitalism, în inițiativă? Locul tău este aici.

  -
  00:00
  00:00
  Update Required Flash plugin
  -
  00:00
  00:00