fbpx

Un șperțar: Șeful DNA a vândut 4 case în Voluntari. Apoi s-a mutat la RAAPPS

Newsletter

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru si te ținem la curent cu tot ce mai apare.

*Odată înscris, primești din partea noastră cartea „Cine a făcut România. Răscrucile noastre”.

Astăzi, pentru lunch, te invit la o discuție despre așteptările legitime pe care le putem avea de la demnitari. 

Dar, mai întâi, niște fapte ușor demonstrabile. 

Am decis să dăm în judecată RAAPPS pentru că refuză să ne spună dacă Marius Voineag, șeful DNA, stă în casă de la ei. RAAPPS este acea regie autonomă care e de fapt un imperiu imobiliar al statului, care dă case la demnitari, partide, etc. Mă rog, ălora de la USR și USR-ului nu, nici nu cerem. Noi vrem să desființăm RAAPPS și o vom desființa. 

Am informația că Marius Voineag, șeful DNA, s-a mutat într-o locuință de la RAAPPS, cu chirie subvenționată. Nu e primul șef DNA care stă la RAAPPS, e drept. Dar ceilalți au fost aduși la București de pe poziții din alte județe. Voineag avea casă în Voluntari, lipit de București. 

Am cerut RAPPPS pe 18 martie să ne comunice următoarele informațiile cu caracter public: 

  1. Dacă Marius Voineag beneficiază de un imobil cu destinația de locuință din fondul locativ administrat de R.A.-A.P.P.S.
  2. Care este temeiul legal în baza căruia i-a fost atribuit un astfel de imobil
  3. Data de la care i-a fost atribuit imobilul
  4. Care este suprafața imobilului atribuit
  5. Care este cuantumul chiriei lunare pe care-l plătește

În afară de numărul de înregistrare al cererii, până astăzi nu am primit nici un răspuns. Am depus ieri la Tribunalul București o plângere prin care să oblige RA APPS să facă publice beneficiile de la această instituție ale procurorului-șef al DNA.

 

De ce acest demers?

Marius Voineag are o adevărat saga imobliară. Parțial vizibilă din declarațiile sale de avere. Știți bancul ăla că fusta scurtă e o chestie care lasă să se vadă mult, dar ascunde ce e mai interesant. Cam așa e cu saga imobiliară din declarațiile sale de avere. Se vede mult, dar nu e clar dacă omul e un geniu imobiliar sau un individ doar agitat dar teribil de norocos sau un șperțar care spală bani veniți din alte surse. Chestia e că un procuror nu are voie să aibă alte surse, adică nu are voie să facă afaceri. 

Omul are o fixație cu casele din Voluntari. Orașul lipit de București. Voineag a cumpărat cinci case și a vândut patru. Toate în Voluntari. 

Foarte rapid: 

2015 – cumpără apartament de 113 mp prin credit ipotecar pe 35 de ani, cost: 120 mii euro. 

După 3 ani, în 2018, vinde apartamentul luat în 2015, cu 170 mii euro. 

Tot în 2018 dă un avans de 40 de mii de euro pentru o casă tot în Voluntari. 

În 2019 achită creditul ipotecar luat pentru apartamentul din 2015. 

Tot în 2019, în iulie, cumpară imobilul pentru care a dat avansul în 2018.

În mod curios, după nici două luni, în septembrie 2019 îl și vinde cu 135 mii de euro. Nu știm cu cât l-a cumpărat.

În 2020, printr-un alt credit ipotecar luat de la CEC (în valoare de 625 mii lei) își cumperă altă casă de 145 mp și teren de 232 mp. Tot în Voluntari.

Doi ani mai târziu, în 2022, mai ia 100 mii de lei de la CEC, si mai cumpără un apartament de 76 mp, tot în Voluntari (nu este menționat prețul de achiziție).

Și tot în 2022 vinde casa cumpărată cu doi ani în urmă; potrivit antecontractului de vânzare din declarația de avere, primește 500 mii lei. Nu știm dacă e toată suma sau doar un avans.

În urma acestui amețitor șir de tranzacții imobiliare, după ce vinde casa de 145 m, omul rămâne cu apartamentul de 76 mp în Voluntari și cu o sumă de bani neclară. 

Că așa e cu fustele scurte și declarațiile de avere la mișto: ascund ce e interesant.  

 

Imediat ce vinde casa mare din Voluntari și rămâne cu bani și un apartament tot acolo, se mută în buricul Bucureștiului, pe lângă Arcul de Triumf, în casă RAAPPS. Unde tu îi subvenționezi chiria. 

Colegul meu Emanuel Ungureanu a cerut Agenției Naționale de Integritate să îi verifice averea lui Voineag. Asta era în februarie. Nu avem nici un răspuns. 

Ce e cu această amețitoare apetență pentru tranzacții imobiliare la un magistrat? Magistrații nu au voie să presteze activități cu caracter comercial. Deci dacă face afaceri, e ilegal. 

 

De ce scriu despre asta? 

Pentru că e relevant pentru profilul moral al lui Voineag. Omul se laudă că e pus la DNA de SRI. Că e beton. Da, ați citit bine. SE LAUDĂ. 

Am mai scris despre altă chestie la limită din averea sa: un dar de botez de 100.000 de euro. 

Și cum sună asta să vinzi casa din ”dormitorul” Bucureștiului ca să te muți la RAAPPS?

Are o apetență pentru șperțuri care arată ca dracu pentru un procuror șef la anticorupție. Poate că pare puțin față de cât fură Ciolacu și miss Buzău a lui sau Robert Negoiță, dar e cu totul relevant că băieții ăștia au pus să distrugă DNA pe unul complet vulnerabil la atenții și șperțuri. 

Nu îmi e clar dacă e legal să primească casă de la RAAPPS. Întreg acest imperiu imobiliar al statului este făcut cu legea în mână, dar e complet imoral. De ce avem în lege să primească demnitarii casă de la RAAPPS? Aș înțelege ceva de gen: îl cauți pe singurul procuror din țară care a avut cojones să ancheteze un parlamentar în sălbaticii ani 90. Daniel Morar. Ăsta e la Cluj. Îl muți la București. Eu i-aș da bani de chirie dacă e musai să îi rezolve statul problema locativă. Nu trebuie să ții ditamai imperiul pentru un caz din ăsta. Dar înțeleg logica cumva. 

Ce nu înțeleg este cum naiba un procuror care face afaceri imobiliare în Voluntari se mută apoi la RAAPPS. Care e interesul public, al nostru, ca Marius Voineag care are două imobile în Voluntari (o casă și un apartament) să vândă casa și să se mute la RAAPPS? Zeci de mii de oameni stau în Voluntari și lucrează în București. De ce procurorul șef DNA trebuie să stea musai în casă de protocol? 

Pare un caz paradigmatic pentru ce devine justiția și anticorupția în putinismul lui Klaus și Marcel: există legea, dar morala și dreptate nu mai sunt acolo. 

 

P.S.:

Tranșa a treia din PNRR este blocată pentru că guvernul Ciolacu refuză să facă ordine în companiile de stat. Una dintre problemele reclamate de Comisia Europeană este că RAAPPS nu este inclusă în legislația privind companiile de stat. Potrivit PNRR, RAAPPS ar trebui acoperită de legislația care cere conducere profesionistă și indicatori de performanță. Nomenclatura PSDNL nu vrea însă nici măcar să se cunoască public patrimoniul Regiei. Desființarea RAAPPS este un obiectiv politic pe care mi-l asum, sunt miliarde de euro bogăție îngropată acolo. Dar pe lângă asta e și simbolul unei societăți unde nomenclaturiștii se cred cu moț și își bat joc de idealurile care au fondat România: egalitatea în fața legii. 

Nu ești singur! Hai în Comunitate

 

Ți se pare că lumea a luat-o razna? Crezi că România a făcut progrese pentru că libertatea, capitalismul și inițiativa privată aduc dezvoltare și ne aduc șanse mai bune tuturor? Ești unde trebuie. Aici este Comunitatea Liberală 1848. Noi credem că suveranismul e o boală socială care poate fi limitată prin Adevăr, prin Rațiune și prin Empatie. E o luptă pentru sufletul României – între optimism și întuneric. Ți-a plăcut ceva citit sau auzit aici? Vrei să ne ajuți să promovăm articolele? Donează!

 

Fii alături de noi și de România noastră bună. 

Nu ești singur! Hai în Comunitate

Ți se pare că lumea a luat-o razna? Crezi că România a făcut progrese pentru că libertatea, capitalismul și inițiativa privată aduc dezvoltare și ne aduc șanse mai bune tuturor? Ești unde trebuie.
Aici este Comunitatea Liberală 1848. Noi credem că suveranismul e o boală socială care poate fi limitată prin Adevăr, prin Rațiune și prin Empatie. E o luptă pentru sufletul României – între optimism și întuneric.
Ți-a plăcut ceva citit sau auzit aici? Vrei să ne ajuți să promovăm articolele? Donează!
Fii alături de noi și de România noastră bună.
Nu fi pufi

Dă un share

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00