fbpx

Fără Securişti – banalizarea răului!

Nicolae Paraschiv, fost maior de Securitate în regimul comunist, pentru care CNSAS a dat o decizie de  poliție politică, a fost propus de organizația PNL Brașov pentru un post în Consiliul de Administrație al companiei municipale RIAL, cea care se ocupă cu administrarea fondului imobiliar al municipiului Brașov.

Fostul securist Paraschiv, în prezent beneficiar de pensie specială, nu este străin de administrația publică. El a fost secretar al Primăriei Brașov în mandatul fostului primar PNL George Scripcaru, primar al Brașovului în perioada 2004-2020.

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a împiedicat numirea după ce a retras de pe ordinea de zi propunerea consilierilor locali PNL.

“În decembrie 1989, pe scările Consiliului Județean actual, s-a strigat: Teroriști, predați-vă! Maiorul Paraschiv este arestat! Este un om care are certificat de securist, maior de securitate. (…) Asociația 21 decembrie 1989 din Brașov a trimis solicitări către fostul primar de a-l arunca din înalta demnitate pe care o ocupa în Primăria Brașov. Pentru un oraș care peste câteva zile comemorează 15 noiembrie 1987, într-un oraș care este oraș martir al Revoluției, într-un oraș în care este oamenii se așteaptă la propuneri pentru Secolul XXI, nu se poate să ne aruncați în tenebrele istoriei cu astfel de propunere”, a declarat primarul USR al Brașovului, Allen Coliban.

Potrivit bizbrasov.ro, Nicolae Paraschiv a fost angajat al Securitatii comuniste, având gradele de:

 •       lt. maj. – Serviciul 1 (profil de activitate informatii interne) din Inspectoratul Judetean Brasov (1980 – 1981);
 •       cpt. in aceeasi structura (1986);
 •       cpt. – Serviciul Antiterorist din I.J.S. Brasov (1988);
 •       mr. – Serviciul Antiterorist din I.J.S. Brasov (1989). 

Sursă foto: Biz Brașov

Nu fi pufi

Dă un share

SCRIE ȘI TU

Poți să contribui la această dezbatere? Scrie-ne la redactia@comunitatealiberala.ro

Lasă un comentariu

SCRIE ȘI TU


Poți contribui și tu la Comunitatea Liberală 1848 completând formularul de mai jos.

 

  This will close in 0 seconds

  -
  00:00
  00:00
  Update Required Flash plugin
  -
  00:00
  00:00