fbpx

CCR a decis în afara Constituției şi a legii. România este oficial stat anarho-oligarhic

Newsletter

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru si te ținem la curent cu tot ce mai apare.

*Odată înscris, primești din partea noastră cartea „Cine a făcut România. Răscrucile noastre”.

Constituția stabilește că CCR veghează ca alegerile să se desfășoare corect. Adică cu respectarea legii și a Constituției.

CCR a suspendat ședința în care trebuia să se pronunțe pe două cereri de anulare a turului unu pentru alegerile prezidențiale și amână decizia până mâine. Asta înseamnă că deja a încălcat legea. Soluționarea cererilor de anulare avea termen azi.

Nu ar fi prima dată când CCR face asta – se pune pe sine deasupra legii, chiar peste Constituție.

Am scris aseară că CCR nu avea cum să decidă anularea alegerilor decât dacă cei doi candidați care au solicitat anularea ar fi depus probe că s-a fraudat în defavoarea lor cât să fie scoși din turul doi. Adică, dacă ne raportăm la ce a scris Terheș în contestația depusă la CCR, voturile alea modificate la Orban, ar fi în primul rând în număr de peste 1,6 milioane, și toate în defavoarea lui Terheș.

Iar dovezile astea ar exista deja, nu se caută acum, indiferent de motiv. Deci și renumărarea de care se vorbește pe surse nu are nici temei (nu au fost probleme sesizate, plus termen depășit) și nici bază legală.

Aberație! Și de logică și juridică, dar mai ales faptică.

Practic de aici încolo, orice decizie ar lua Curtea Constituțională este în esență neconstituțională. Asta înseamnă prin extensie că, indiferent dacă decide sau nu dacă anulează alegerile, rezultatul acestor va fi viciat de neconstituționalitate.

Potrivit legii care stabilește cum se desfășoară alegerile, mâine trebuia să înceapă campania electorală pentru turul doi.

Qui prodest? Cui folosește?

În nici un caz democrației.

CCR nu e o instanță. E o structură eminamente politică, eminamente politizată. Membrii sunt numiți judecători fără a fi judecători. Mulți dintre ei sunt foști membri de partid. Ceilalți sunt apropiați partidelor. După modul în care se comportă de ceva vreme încoace ei, sunt doar niște politruci sinecuriști.

Multă lume pleacă de la premisa că, din punct de vedere politic, acționează în favoarea PSD, pentru că majoritatea membrilor este numită din rândul membrilor sau apropiaților PSD.

Se crede deci că decizia este cumva într-un interes dorit de PSD. Ca la Șoșoacă.

Posibil. Deși nu cred că totuși PSD-ul e atât de prost. Plus că și o renumărare prin absurd care să-l ducă pe Ciolacu pe locul doi, nu înseamnă că va fi un tur doi între Georgescu și Ciolacu. Pentru că ne aflăm în procedură de anulare la CCR și nu într-una de renumărare la BEC. Deci turul unu se va anula.

Părerea mea e că cel mai probabil acei politruci să fi schimbat deja macazul punându-se în slujba noului regim care se prefigurează. În sensul în care orice decizie care depășește cadrul legal pentru anularea alegerilor, chiar amânarea unei decizii, va fi doar în avantajul lui Călin Georgescu.

Și ar mai fi și o variantă pe care nu o exclud – prostia. Politrucii de la CCR sunt atât de rupți de realitate încât nu înțeleg efectele demersurilor pe care le fac ei, crezându-se îndreptățiți la asta.

 

Nu fi pufi

Dă un share

SCRIE ȘI TU


Poți contribui și tu la Comunitatea Liberală 1848 completând formularul de mai jos.

 

    This will close in 0 seconds

    Hai în Comunitatea Liberală 1848!

    Fii parte din Comunitate! Ajută-ne să ajungem la mai mulți români. Toate donațiile tale vor fi folosite pentru a produce conținut liberal și pentru publicitate. Te simți liberal, crezi în libertate, în democrație, în capitalism, în inițiativă? Locul tău este aici.

    -
    00:00
    00:00
    Update Required Flash plugin
    -
    00:00
    00:00