fbpx

Avertisment Unicredit – „Anul viitor vine creșterea TVA și a altor taxe, economia va frâna brusc. Din 2026 se pregătește taxarea progresivă”.

Newsletter

Înscrie-te la Newsletter-ul nostru si te ținem la curent cu tot ce mai apare.

*Odată înscris, primești din partea noastră cartea „Cine a făcut România. Răscrucile noastre”.

Spuneam în urmă cu o lună că asistăm la cea mai mare devalizare a finanțelor publice din istoria României.

A mai trecut o lună, execuția bugetară confirmă: avem un deficit bugetar comparabil cu cel din pandemie și ușor mai mare decât cel înregistrat în timpul crizei financiare globale din 2010.

De data asta, însă, singura criză este potopul de prostie, hoție și demagogie.

Populația urbană pare anesteziată, flower-power. Nu a ieșit la vot luna trecută și, dacă nu va ieși la vot nici în toamnă-iarnă, atunci va merita bicele pe care îl va primi pe spinare anul viitor și în 2026.

Asta spun și analiștii Unicredit de la Londra: „Anul viitor vine creșterea TVA și a altor taxe, economia va frâna brusc. Din 2026 se pregătește taxarea progresivă”.

Păi cine credeți că o să „plătească” taxarea progresivă: țăranii? Evident că nu. Cotele majorate vor fi plătite de contribuabilii urbani, de orășeni, căci ei câștigă mai mult. Foarte bine, așa și trebuie. Să plătească, dacă nu votează. Înseamnă că sunt… destupați la minte și le place.

De la anul cresc impozitele pe proprietate și TVA cu 2 p.p., estimează Unicredit, ceea ce va sugruma creșterea economică, ce va ajunge a 1,3%, cel mai redus nivel de după pandemie.

Hai să vedem câte cafele și înghețate se vor mai consuma pe Calea Victoriei. Hai să vedem câte vacanțe se vor mai cumpăra.

După care se va încheia PNRR. Atunci să vezi și să nu crezi. Nu doar că socialiștii vor fi crescut deja taxele între timp, dar prin 2026-2027 se va termina cea mai formidabilă asistență externă primită de România. Când se vor găta banii de proiecte și fondurile moca, să vezi euforie și strigăte de bucurie din partea electoratului urban, educat, pretențios: va trece direct pe alimentația științifică a lui Ceaușescu. Așa și trebuie.

Nu fi pufi

Dă un share

SCRIE ȘI TU


Poți contribui și tu la Comunitatea Liberală 1848 completând formularul de mai jos.

 

  This will close in 0 seconds

  Hai în Comunitatea Liberală 1848!

  Fii parte din Comunitate! Ajută-ne să ajungem la mai mulți români. Toate donațiile tale vor fi folosite pentru a produce conținut liberal și pentru publicitate. Te simți liberal, crezi în libertate, în democrație, în capitalism, în inițiativă? Locul tău este aici.

  -
  00:00
  00:00
  Update Required Flash plugin
  -
  00:00
  00:00